marți, 21 octombrie 2008

Muzica-un fenomen

mergand pe strada vedem tineri cu castile in urechi, cu muzica urland la maxim.

faceti cunostinta cu dependentii de muzica.

sunt adiolescentii care isi gasesc refugiul intr-un ritm bun, niste cuvinte care nu trebuie sa rimeze neaparat. sunt cei care au mereu la ei mp3 playerul si castile de la telefon. cei care asculta melodia preferata cand se trezesc. o fredoneaza in drum spre scoala iar in timpul orelor bat ritmul cu piciorul in banca. imediat dupa ce profesorul le-a spus "buna ziua" isi baga castile in urechi si asculta aceeasi melodie. toata pauza. fiecare pauza. chiar si in unele ore. in drum spre casa. in timp ce mananca, scriu, invata. chiar si inainte sa adoarma.

muzica a devenit in zilele noastre un adevarat fenomen. parintii influenteaza foarte mult ce va asculta copilul. acesta invata de la ei sa iubeasca anumite genuri pe care le va schimba si modifica in cercul de prieteni. astfel cand dependentul de muzica se va satura de o melodie, ori isi va aminti de o formatie pe care o ascultau parintii cand erau tineri... ori va vorbi cu prietenii, care ii vor trimite cantecele pe mess, le va asculta in winamp si...

din 10-20 de piese, amcar 2-3 trebuie sa-i placa. astfel cu 3 de la X, 2 de la Y si 4 de la Z, se creeaza o noua lista de preferinte. aceste cantece se vor lupta sa devina singura melodie preferata a dependentului, pana cand una va castiga.
la varsta adolescentei, cautam mijloace sa ne exprimam ideile, sentimentele, gandurile. si fiindca uneori nu se poate, s-au inventat atatea genuri de muzica. mereu va aparea unul nou, cu alte idei, ritmuri, ganduri.

prin muzica pe care o asculta, adolescentul isi formeaza o personalitate, trece peste probleme si se maturizeaza. fiindca el va citi, daca va avea chef, o carte, va vedea, sau nu, un film, daca va avea rabdare va juca un joc, dar adolescentul este foarte sensibil si daca "i se va pune pata", va da boxele la maxim cu... aceeasi melodie preferata.

Un comentariu:

bia spunea...

:x
hai baga mare la postari.
bee