marți, 15 iulie 2008

m'am intors de la munte si am o mie de texte pentru voi.

parca nu'mi mai place nimic din cate am scris in cele 10 zile... dar totusi am o compunere care inca imi place. desi mai tarziu o s'o detest.




Compunere de inceput de an scolar

Voi incepe cu un cliseu,dar nu'mi pasa.
E toamna si e primna zi de scoala. Nu voi continua spunand ca frunzele uscate cadeau in bataia vantului. Voi spune doar ca era o zi frumoasa, pe la 25 grade celsius iar pe cer nu era niciun nor.
Era prima zi de liceu pentru Alexandra. Imbracata intr'o fustita de uniforma, cu o camasa alba, cravata si sacou, intra timida pe poarta noului liceu cu un buchet de crini in mana.
Ii parea rau ca venise singura, insa stia ca parintii ei erau niste oameni foarte ocupati si evita sa ii deranjeze. De o bicei isi adresau doar cateva cuvinte, apoi ii lasau bani de buzunar pentru un timp si se grabeau la serviciu.
Asa se intamplase si azi. Nimic special. Probabil ca nici nu mai stiau cand incepea scoala. Si nici nu aveau de unde sa afle. Pe Money Channel nu spune nimic de inceputul scolii.
Ea cumparase florile special pentru viitoarea diriginta. Apropiindu'se de sala de festivitati zgomotul se intetea. Peste tot in jurul ei vedea colegi care se imbratisau si vorbeau. Dar ea era singura si daca nu ar fi avut cravata cu sigla liceului ai fi zis ca s'a ratacit.
A ajuns in sala de festivitati si s'a asezat pe un scaun. In asteptarea discursurilor, a inceput sa studieze lumea. Sa caute o fata cat de cat cunoscuta.
Pivirea i se opri asupra unei fete blonde machiata in stil Barbie. Era cu niste prietene de'ale ei si discutau aprins. Probabil ca se uita fix, fiindca fata intoarse capul spre ea,o privi urat si se intoarse sa comenteze ceva cu prietenele ei. Alexandra se rusina si isi lasa privirea in jos.
Totusi privi si catre un grup de baieti. Erau 5. Unul tocmai tipase la tatal lui, care se intoarse si pleca. Dupa ce el pleca, tipul incepu sa se descheie doi nasturi la camasa si isi desfacu cravata. Tipul era brunet si chiar era dragut. Iar Alexandra nu era deloc genul care sa se uite dupa fiecare tip.
Cu atentie ii urmarea fiecare miscare. El s'a uitat inspre ea si a salutat o tipa de pe randul din fata ei. Tipa s'a ridicat, am mers inspre el si l'a pupat pe obraz. Au vorbit un timp,apoi tipa s'a intors la loc.
Directorul se urcase pe scena si se pregatea sa inceapa discursul. Baietii s'au asezat pe doua randuri in fata Alexandrei. Tipul se intoarse cu fata spre cei de pe randul din spate. Alexandra il putea vedea perfect. Tipii au inceput sa rada zgomotos. Directorul i'a privit urat, apoi a continuat.
Alexandra continua sa il priveasca. Nu il asculta pe director, nici pe celelate persoane acre au urcat pe scena sa rosteasca cuvinte de incurajare pentru boboci. Nu stia nimic despre el. Poate era Mister Popularitate, sau poate era un tocilar. Oricum nu prea conta. Ce sansa avea ea sa ii adreseze macar un cuvant?
Discursurile se terminasera iar dirigintii claselor de a 9a isi chemau elevii sa ii urmeze in clase.
Alexandra se ridica sa raspunda strigarii. In timp ce toti se imbulzeau in afara salii, cineva a luat'o de mana si a tras'o afara. Dupa ce au iesit, si'a dat seama cine era. Era chiar El.
-Ce clasa esti?
Alexandra ramase perplexa. El. Cu ea. O intrebase. O bagase in seama. Nu stia ce sa zica.
-Um,um... 9E.
-Bine, o sa te vizitez. A, tre' sa plec.
Prietenii lui iesisera din sala si il vazusera. Fugi inspre ei, lasand'o pe ea in urma.
O sa o viziteze? Asta chiar era prea ciudat pentru prima zi. Se interba daca asta era cumva o traditie, sau ceva e genul asta. Sa franga inima fetelor dintr'a 9a. Isi urma diriginta catre clasa pe care scria 9E. Intra.
Multa galagie inauntru. Gasi o banca libera si se aseza. Diriginta incepuse sa povesteasca despre organizare si convoca o sedinta a parintilor.Spuse ca marti le va da orarul final, ca uniforma e obligatorie si alte chestii.
Alexandra se gandea la El. Ochii aia negri care o privisera atat de intens mai devreme... Parul ala negru care parea atat de fluffy. Zambi.
Diriginta termina de vorbit iar ceilalti se ridicara sa'i dea florile. I le dadu si ea si iesi.
END?

Un comentariu:

Anonim spunea...

nu stiam ca folosesti perf.simplu